• Home
  • Tag: 上海夜生活YCH

MKPL Architects Wins Two Projects in Singapore Rail Corridor C…

first_img “COPY” MKPL Architects Wins Two Projects in Singapore Rail Corridor CompetitionSave this projectSaveMKPL Architects Wins Two Projects in Singapore Rail Corridor Competition Singapore “COPY” ArchDaily Landscape Architecture ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/777200/mkpl-architects-wins-two-projects-in-singapore-rail-corridor-competition Clipboard Projectscenter_img CopyAbout this officeMKPL ArchitectsOfficeFollowTurenscape InternationalOfficeFollow#TagsProjectsUnbuilt ProjectLandscape ArchitectureResidential ArchitectureLandscape ArchitectureMKPL ArchitectsSingapore Rail CorridorModularHousingSingaporePublished on November 19, 2015Cite: Eric Oh. “MKPL Architects Wins Two Projects in Singapore Rail Corridor Competition” 19 Nov 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeBathroomsGeberitBathroom Series – ONESkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassAluminium CompositesAmerican MetalcraftAluminum Panels – Decorative Fencing for BridgesPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsWater Facade PanelDoorsLinvisibileLinvisibile Concealed Sliding Door | MareaWall / Ceiling LightsiGuzziniExterior Light – WalkyWoodPlycoWood Boards – Birch LaserplyMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?MKPL 建筑事务所赢得了新加坡铁道走廊竞赛的两个项目是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream MKPL Architects Wins Two Projects in Singapore Rail Corridor Competition Save this picture!The waterscape in the precinct is one of its distinct characteristics, where residents are able to get in close proximity with different habitants.. Image Courtesy of Norm Li for MKPL/Turenscape TeamFrom the architect: North of the Tanjong Pagar Railway station, the Choa Chu Kang is set to become a development of housing units, honoring the heritage of the rail corridor. Its unique identity is safeguarded for ecological continuity by creating a 50 meter wide ‘Forest Reserve Line’. Advocating a ‘light touch’ and an ‘invisible hand’, the project seeks to achieve the delicate balance between natural landscape and landscaped nature. Seeding and planting of trees are phased strategically, to negotiate the balance between the built environment and designed nature, creating opportunities for symbiotic developments. The urban and natural elements of the landscape introduce new systems that will evolve over time, creating interim conditions that are each unique on its own.Save this picture!Elevated communal decks are shared spaces that are flexible to be programmed to suit the residents’ needs. . Image Courtesy of Norm Li for MKPL/Turenscape TeamA renewed recognition of the emotional, functional and experiential benefits of forest ecology allows a sustainable approach to passive environmental control to transform into a symbolic and literal green spine around which new neighborhoods are constructed. This social connector is complimented by extensive network of pedestrian and cycle path that ensures seamless connectivity between landscaped terrains and its immediate context.Save this picture!Learning from the natural stratification of the forest structure. Image Courtesy of MKPL ArchitectsThe Pang Sua Canal- an inaccessible 30 meters wide concrete drainage channel that segregated the site from its adjacent neighborhood, is transformed into vibrant, communal spaces where residents are encouraged to relax and engage the water along the flood plains. Residential towers linked by communal decks are elevated above an attractive waterfront space, surrounded by lush greenery.Save this picture!A communal deck stretches into the Linear Forest- the Rail Corridor that has been reforested, where the residents enjoys the rare privilege of living in a forest. . Image Courtesy of Norm Li for MKPL/Turenscape Team“The awarded proposal for Choa Chu Kang features a very strong and sensitive concept where the housing blocks are positioned to engage with the varying heights of ‘forest greens’ that follow the ascent of the building heights. It is a daring scheme that allows residents at all blocks and levels to enjoy the linear forest, with sky bridges for those on the higher floors and communal farming decks for the lower floors. The integration of Pang Sua Canal as part of the public realm also complements the mid to high rise ‘forest neighborhoods’ to create an extremely pleasant environment,” said one of the evaluation panel member, Raymond Woo, in a press release.Save this picture!Modular structural logic . Image Courtesy of MKPL ArchitectsEach housing block adopts a modular structural grid, to optimize buildability. The structural cores and structural columns and beams are standardized. The ‘service modules’, such as the kitchen and toilets for each unit are designed as modular units with opportunity for PPVC (pre-finished, precast volumetric construction) system to be implemented. The different typologies are designed based on the same building module which creates economies of scale and cost efficiency, hence ensuring its affordability while meeting different family and community needs.The proposal is currently on display at the Singapore URA Centre Atrium from November 9 to November 28, 2015. MKPL Architects will continue to work with URA to refine the concept proposals, also responding to the public feedback received.ArchitectsMKPL Architects, Turenscape InternationalLocationRail Corridor, SingaporeConsultantsPurcell Asia Pacific Ltd, Culture and Development Consultancy Ltd, KTP Consultants Pte Ltd, DHI Water & Environment (S) Pte Ltd, Arborculture Pte LtdExternal CriticsAZPML, Web StructuresArea16100.0 sqmProject Year2015PhotographsCourtesy of Norm Li for MKPL/Turenscape Team, Courtesy of MKPL ArchitectsLocationRail Corridor, SingaporeProject Year2015PhotographsCourtesy of Norm Li for MKPL/Turenscape Team, Courtesy of MKPL ArchitectsArea16100.0 m2News via Urban Redevelopment Authority.Project gallerySee allShow lessMuji Unveils Tiny, Pre-Fabricated “Huts” at Tokyo Design WeekArchitecture NewsLMH Headquarters / Dietmar Feichtinger ArchitectesSelected ProjectsProject locationAddress:Rail Corridor, SingaporeLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share CopyAfter competing with a strong shortlist of firms, which included OMA, MVRDV, West 8, Grant Associates and Olin Partnership, a team comprising MKPL and Turenscape International has been selected for not just one, but two, of the three projects planned for the Singapore Rail Corridor – the Choa Chu Kang affordable housing development and the Tanjong Pagar Railway Station renovation. Read more about the two projects after the break.Save this picture!The reuse of the Tanjong Pagar Railway Station as a community building.. Image Courtesy of Norm Li for MKPL/Turenscape TeamTanjong Pagar Railway Station RenovationSouth along the corridor, what used to be the Tanjong Pagar Railway Station will become a multi-purpose community building. Facilities such as a heritage gallery, space for pop-up retail and a public park for community events will be included. The proposal also included an additional entrance and exit for the to-be-built Cantonment MRT station on the Circle, incorporating existing platforms.”The proposal is sensitive and befitting to the station’s stature as a national monument and icon of our railway history,” said Minister for National Development Lawrence Wong in a speech.Choa Chu Kang Affordable Housing Development Save this picture!The waterscape in the precinct is one of its distinct characteristics, where residents are able to get in close proximity with different habitants.. Image Courtesy of Norm Li for MKPL/Turenscape TeamWritten by Eric Oh Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/777200/mkpl-architects-wins-two-projects-in-singapore-rail-corridor-competition Clipboardlast_img read more

House on 12 Legs / RJZS Architects

first_img Projects Lead Architect: ArchDaily “COPY” House on 12 Legs / RJZS ArchitectsSave this projectSaveHouse on 12 Legs / RJZS Architects House on 12 Legs / RJZS Architects Area:  30 m² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Balázs Dany Save this picture!© Balázs Dany+ 17Curated by Paula Pintos Share Hungary Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952877/house-on-12-legs-rjzs-architects Clipboardcenter_img CopyHouses•Zebegény, Hungary Houses Year:  Architects: RJZS Architects Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952877/house-on-12-legs-rjzs-architects Clipboard András Beke Architect:Szilvia Beke-Tóth, Zsófia Zétényi DLAStructure Engineer:STR-DESIGN Ltd.City:ZebegényCountry:HungaryMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Balázs DanyRecommended ProductsResidential ApplicationsAccoyaAccoya® Wood in a Split-Level West Vancouver HomeRenders / 3D AnimationVectorworksVectorworks ArchitectWoodBruagBalcony BalustradesWoodEGGERLaminatesText description provided by the architects. Zebegény is a popular vacation- and hiking spot in North Hungary because of its exceptional view of the Danube bend. Due to its location, the town has been a cultural and artistic hotspot for centuries. The architectural heritage of Zebegény, an important part of the local culture, has also been influenced by the geomorphology and natural resources of the town and its surroundings.Save this picture!© Balázs DanySave this picture!PlanSave this picture!© Balázs DanyThe project site is located in the north-western part of Zebegény in a resort area with family- and vacation houses. Examining the steep area of the site we can see all the attributes of downhill building: the houses are usually small scale, standing parallel with the slope and facing the valley, most of them surrounded by valuable forest trees.Save this picture!© Balázs DanySave this picture!SectionOur design is a vacation house that can also be used as a workshop building. The twelve legged house stands in a dense forest of young oaks and acacias with an especially steep terrain as a result of a nearby rainwash. The key requirements of the design were the following: the building should change the terrain and the environment as little as possible, it should utilize the fantastic view upon the Danube bend, and it should also be cheap and simple to construct. These aspects have been integrated in both the mass and the positioning of the building. The gable-roofed mass, opened on its shorter side, is facing the Danube. It is standing on legs, the whole house is a simple light-weight wooden structure. The construction only required one tree to be cut down.Save this picture!© Balázs DanySave this picture!© Balázs DanyThe building can be reached on foot from below. A series of simple wooden stairs lead up to the wooden structure, which touches the terrain at twelve points. The entrance of the building can be reached directly at the top of the stairs without any further elevation. On entering we reach the main longitudinal space of the building, which leads us to the terrace. Passing through this space we can see the different levels of the trees from the tree-trunks to the tree-tops, experiencing a horizontal climb in the forest foliage. Reaching the terrace we have a view above the tree-tops and glimpse the spectacular view of the riverbed.Save this picture!© Balázs DanySave this picture!© Balázs DanyProject gallerySee allShow lessBuilt to Last: Stainless Steel’s Contributions to ArchitectureArticlesMeltem Beach & Rooms / TheCATWORKSelected Projects Share “COPY” 2019 CopyAbout this officeRJZS ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookZebegényHungaryPublished on December 09, 2020Cite: “House on 12 Legs / RJZS Architects” 09 Dec 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?匈牙利“十二支柱”森林度假木屋 / RJZS Architects是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more